Vingeklippet

Kappet vinge, 5.jpg

Tusen takk til Ulla Falkdalen som lar meg bruke dette fotografiet tatt på Smøla. Ørna fikk den ene vingen sin kappet helt av, av en vindturbinpropell. Et høyt antall ørner og andre fugler har blitt skadet og drept av vindturbinanlegg landet over, men rikspressen velger å ikke vise bildene.

Det er ubehagelig å møte ørnas anklagende blikk, men jeg mener vi likevel bør gjøre det. Jeg tror det er nødvendig å vise fram hvordan vindkraftlobbyens “grønne skifte” ser ut i virkeligheten. Erna Solberg ble rørt til tårer da hun på valgkampturné med VG kom over ei havsule kvalt av plast. Hva sier du til dette, Erna? Er det en slik verden vi vil ha?

Nå må homo sapiens må begynne å tenke seg litt om. Ønsker vi virkelig å utrydde de ville fuglene og de ville dyrene? Har vi rett til det? Hjelper det på klimaproblemet hvis vi raserer det siste som er igjen av villmark?

Oppfordring: Les den siste utgaven av Aftenposten Innsikt. Innsikten om vindkraftindustriens enorme ødeleggelser begynner å sive inn i det offentlige rom, og det er virkelig på høy tid. Hvem ønsker å være den siste som ser det i øynene?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.