Et smil tilbake?

Erna Solberg, DNT, 1. september, 2019, 2.PNG

Et smil tilbake? Hva faen? glipper det ut av Bubo Bubo, før han får tenkt seg om. Et smil tilbake, Erna? Glem det! Forget it! Ingen hører. Ikke engang når hubroen roper Fuck you så det runger nedover Karl Johan, er det noen som lytter, for selv om Bubo forlengst har fylt atten, har han ikke stemmerett og ingen stemme i den offentlige debatten. Ei heller har han rett til å saksøke Staten, ifølge kjendisadvokatkontoret. Det var selvsagt ikke kjendisadvokaten selv som svarte på telefonen, men en av de unge damene han har ansatt. Det ble spurt om Bubo Bubo kunne betale forskudd, hvor mange tusenlapper har du mellom fjærene, ville de vite. Bubo Bubo slang på røret. Så vulgært å snakke om penger når det handler om livet.

Det er knute på tråden mellom Erna og Bubo. Mildt sagt. Og denne gangen har det ingenting med Sindre å gjøre. Det begynte med at Erna la ut noen glansbilder av seg selv, diktator- style, omkranset av uskyldige skolebarn. Bubo Bubo kunne tålt det. Han er vant til poseringen hennes. Det som fikk ham til å klikke var kommentaren om natur i nærområdet. Vi nordmenn skal visstnok være så heldige som får beholde denne naturen, skriver Erna i sosiale medier, akkurat som om Bubo Bubo ikke eksisterer. Akkurat som om folk andre steder i landet ikke finnes, bare Oslo-folk betyr noe. Prøver hun å fornekte at han faktisk mistet det hun nå sitter og skryter av? Delte han virkelig seng med en ufølsom kvinne? Han er skuffet over seg selv. Det er utrolig hva hormoner kan få deg til å gjøre!

Det er en hel del som skurrer, og flere spørsmål melder seg, særlig når Bubo Bubo klikker seg inn på nettsiden til Den Norske Turistforening (DNT). Her serveres regelrett skryt over å ha dratt med Statsministeren på tur, for å nå “bærekraftmålene” og styrke folkehelsa. Makan! Hvor bærekraftig er det å drenere myra, da, DNT? Hvor bærekraftig er det å sprenge i stykker leveområdene for ville dyr, fugler og insekter? Hvor bra er det for folkehelsa med søvnproblemer grunnet turbinstøy til alle døgnets tider? Kan dere ikke sette henne på plass, dere som utgir dere for å være naturelskere? Bubo Bubo bare spør, og han har empirisk grunnlag for å spørre.

Bubo Bubo har lagt merke til én ting, og det er at DNT ikke svarer når de blir invitert til miljømarkeringer mot rasering av den siste villmarka. Hva er greia med det, liksom? Er det bare naturen rundt Oslo som skal skånes, nærområdene til folkene som foretrekker å bøye substantiv med en danskpreget syntaks? Den Norske Turistforening, du liksom. Turistforeninga i Norge, skulle det hett, og det skulle vært en organisasjon som slo i bordet straks noen prøvde seg på hærverk. Det skulle vært en organisasjon som aktivt forsvarte Naturmangfoldsloven.

Det er mange nordmenn som utgir seg for å være naturelskere. Visstnok kan denne kjærligheten til naturen lett la seg kombinere med rasering av villmark, merkelig nok. Bubo Bubo har fått nok. Han har fått mer enn nok. Å si at det er knute på tråden ville være en understatement H.M. Kongen verdig. Noe hubrosmil tilbake kan Erna se langt etter. Hun får nøye seg med smil fra dresserte homo sapienser.

Referanse

https://www.dnt.no/artikler/nyheter/8881-erna-solberg-pa-dnt-tur-med-attendeklassinger/

“Erna Solberg på DNT-tur med åttendeklassinger

Onsdag 3. mai er det igjen duket for DNTs årlige OPPTUR, DNTs turdag for landets åttendeklassinger. I år deltar statsminister Erna Solberg på Romsås i Oslo, sammen med 1500 elever.

– Vi opplever stor interesse fra skolene for å delta på OPPTUR. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en morsom dag med fysisk aktivitet for alle, sier DNTs styreleder, Berit Kjøll. 

Over halvparten av landets åttendeklassinger forlater klasserommene 3. mai for å bruke skoledagen på friluftsliv og naturopplevelser. Det er 117 OPPTUR-arrangementer over hele landet, og over 34 000 påmeldte elever.

– I år vil vi sammen med statsministeren også ha fokus på FNs bærekraftmål, som blant annet handler om å ta vare på natur og folkehelse for fremtiden. Det passer godt på en slik turdag, sier Kjøll. 

Friluftsliv for bærekraft

FNs medlemsland vedtok høsten 2015 17 mål for bærekraftig utvikling frem mot 2030, FNs bærekraftmål. Blant temaene som inngår er folkehelse og vern av jordas klima og naturressurser, noe som er temaer DNT mener det er viktig å støtte opp om.

I september i fjor arrangerte DNT Telemark sammen med Norad en nattlig lysvandring til Gaustatoppen og konsert med Sivert Høyem på toppen for å markere bærekraftmålene.

– Vi i friluftslivet ønsker å bidra til å løse de globale utfordringene verden står overfor. I 2016 deltok over 1 million nordmenn på aktiviteter og kurs i DNTs regi – vi bidrar til bedre folkehelse gjennom våre aktiviteter, sier Kjøll.

– Det er også viktig for oss å ta vare på friluftslivets naturgrunnlag. Vi må ta vare på naturen dersom generasjonene som kommer etter oss skal få samme mulighet til friluftslivsopplevelser som oss, sier Kjøll.

Alle skoler som skal delta på OPPTUR har fått tilbud om et undervisningsopplegg om FNs bærekraftmål i forkant av arrangementet. I tillegg får elevene testet sine kunnskaper om bærekraftmålene gjennom en quiz underveis på turen med spørsmål knyttet til FNs bærekraftmål og det å ta vare på naturen.

Kjappe fakta om OPPTUR:

  • OPPTUR er en nasjonal turdag for norske åttendeklassinger, arrangert av Den Norske Turistforenings medlemsforeninger.
  • OPPTUR arrangeres for 12. gang i 2017.
  • Over 34.000 ungdommer deltar på OPPTUR i år, det er over halvparten av landets åttendeklassinger
  • Det er 117 OPPTUR-arrangementer over hele landet i år
  • Turene er om lag 10 km lange og går til en topp eller lignende i nærområdet
  • De lokale medlemsforeningene til Den Norske Turistforening tar ansvar for å merke en fin løype til en topp eller et utsiktspunkt, og stiller med vakter underveis for å sikre at alle kommer trygt frem
  • Fokus på arrangementet er sosialt samvær, naturopplevelser og fysisk aktivitet.”

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.