Varsel: Den siste villmarka er i fare

Vardebilde, Irene, 19.09.2019.jpg
Varder bygges nå over hele landet for å varsle om at naturen er i fare. Foto: Irene Gjellestad

8. september bygget naturvernere en varde foran Stortinget, for å varsle om dramatisk tap av naturareal. Representanter for SV, Rødt, Fremskrittspartiet, Kystpartiet og MDG holdt engasjerte appeller. Det samme gjorde Naturvernforbundet, La Naturen Leve og Norges Miljøvernforbund, samt miljøaktivister fra alle deler av landet. Olje- og Energidepartementet sendte Liv Lønnum. Regjeringen sendte klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

8. oktober tennes varder over hele landet for å varsle om naturtapet. Samtlige varder vil bygges av sprengstein fra ulike områder hvor grunnfjellet nå blir sprengt i stykker. Meningen er at vardebyggingen skal symbolisere solidaritet og samhold. De fleste nordmenn er utrolig nok uvitende om at vi nå er i ferd med å miste den siste villmarka, da media i liten grad skriver om de pågående naturødeleggelsene. Fordi situasjonen er så prekær, har vi søkt om tillatelse til også å tenne en varde foran Slottet eller i Slottsparken.

FN har i år fastslått at tap av naturarealer er et av våre største miljøproblemer. Tap av naturarealer fører til tap av artsmangfold. Når naturen raseres, blir kloden varmere. Tap av natur gir et mer ustabilt klima. Likevel foregår det nå en dramatisk nedbygging av norsk natur, uten at det er foretatt grundige konsekvensutredninger.  Alternativutredningene mangler helt. Naturmangfoldsloven blir brutt hver dag. En bølge av protester sprer seg gjennom hele landet, for vi nordmenn bryr oss om naturen.

Vardebyggingen foregår på privat initiativ. Ingen har økonomiske interesser i aksjonen. Det eneste som driver oss er kjærligheten til naturen og planeten.

Christina Fjeldavli, Motvind SørVest

 

 

Advertisement

3 thoughts on “Varsel: Den siste villmarka er i fare

 1. Randi Kristin Nærjm September 20, 2019 / 7:56 am

  Bra initiativ! Jeg har ikke noe Stein etter sprengning, men vil tenne et bål på et fjell i nærheten der jeg bor – I Larvik. Mvh Randi Nærum

  Like

  • christinafjeldavli September 20, 2019 / 7:59 am

   Takk for engasjementet! Dette handler jo først og fremst om bevisstgjøring. Ettersom pressen i høy grad har sviktet, er mange nordmenn dessverre uvitende om de enorme naturødeleggelsene som nå pågår under dekke av å være “grønt skifte”.

   Like

 2. Anonymous September 27, 2019 / 9:51 pm

  ❤❤❤

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.