Våkn opp, NRK!

Screenshot_20190920_233511.jpg

Til NRK

At Torbjørn Lindseth skal snakke om naturvern i Namsos kirke søndag 22. september er en begivenhet NRK bør filme og publisere slik at det når ut til et bredt publikum. Som NRK må være klar over, er Lindseth en av landets viktigste forsvarere av naturen. NRK har foreløpig sagt nei til å sende en journalist til kirka. Dette er uakseptabelt.

NRK, hvor var dere da 1200 mennesker demonstrerte for bevaring av villmarka foran Stortinget 8. september i år? Representanter for Frp, SV, Rødt, MDG og Kystpartiet holdt gnistrende appeller mot naturdrap. Norges Miljøvernforbund, Naturvernforbundet, La Naturen Leve og Norske Naturfotografer likeså, samt Torbjørn Lindseth, Hans Anton Grønskag og en rekke andre profilerte miljøvernere. Ola Elvestuen holdt et innlegg. Det samme gjorde statssekretær Liv Lønnum fra Olje- og energidepartementet. NRK ville ikke komme. NRK ville ikke dekke arrangementet, verken i forkant eller i etterkant. Hva er greia, NRK? Får dere ikke lov av Arbeiderpartiet, eller har Erna sagt nei? Er dere forblindet av vindkraftlobbyen som selger miljøkriminalitet inn som “grønt skifte”. Ser dere ikke forskjell på faglitteratur og kommersiell propaganda, NRK?

NRK, dere har allerede lav troverdighet som formidler av aktuelle miljøsaker. Hvis dere unnlater å filme Lindseths kommende tordentale i kirka, faller troverdigheten ytterligere. Tilliten til NRK faller omtrent like tungt og hardt som de steinene som nå sprenges ut fra det norske grunnfjellet og blir til grus. Ved å underslå de faktiske forhold, ved å late som de dramatiske naturødeleggelsene ikke er virkelige, gjør NRK seg medskyldig i hubrodrap, ørnedrap, insektdød og rasering av den siste villmarka. 

Våkn opp og ta samfunnsansvar, NRK! Bevis at dere ikke sov dere gjennom hele journalistutdanningen. Bevis at dere ikke er styrt av vindindustrilobbyen. Bevis at dere ikke dikteres av Høyre/Arbeiderpartiet (det samme partiet?). Landet trenger uavhengige, sannhetssøkende journalister som tar samfunnsansvar .

Christina Fjeldavli
Motvind SørVest

Fotografiene er tatt i juli 2019 og viser villrein som har mistet leveområdene sine til vindindustrien på Kvitfjell (Kvaløya). Dette er bare en av mange miljøskandaler som NRK har nektet å informere det norske folk om. Fotografen velger å være anonym av hensyn til egen sikkerhet, noe som burde være interessant i seg selv, men ikke for NRK.

Autosvar fra NRK Trøndelag:

Screenshot_20190921_092637.jpg

Skaff deg Outlook for Android

Advertisement

4 thoughts on “Våkn opp, NRK!

 1. Liv September 21, 2019 / 8:41 am

  @NRK så rart at det berre er saker som omhandlar vindkraftutbygging og demonstrasjonar mot det de ikkje får tid til å dekke!

  Like

 2. Beate R. September 21, 2019 / 10:50 am

  Skam dere NRK. En offentlig kanal har en plikt til å dekke så alvorlige inngrep som skjer.

  Like

 3. Noway May 29, 2020 / 10:11 am

  Nrk har alltid vært og er enda propaganda. Vi har bare ikke sett det før etter alle fikk internett. Nrk sjef eriksen sa i 2016 at Nrks jobb ikke er å være upartisk, det var i forbindelse med persidentvalget i usa. Men den som lyver og bedrar på et område gjør det også i resten av livet. Thor gjermund eriksen er ifølge seg selv helt ok med og fremstille nyheter på en subjektiv måte som støtter hans egen (nrks) agenda, I tilegg har han jo fått garantert penger gjennom tvangstrekk fra skatteseddelen etter at for mange plomberte tvene for å slippe lisens. At folk ikke har forstått det før er for det meste fordi vi er oppdratt av foreldre og besteforeldre til å se på nrk som «nyheter» og fakta. Og kansje litt fordi vi ikke har blitt så direkte berørt som med vindkraftsaka. De er alle en del av en klasse i samfunne med rike og mektige som ser på seg selv som herskere over oss andre, og kansje er det det de er for øyeblikket. Disse som villig reiser på bildebergermøter hvert år for å bli fortalt av typer som Henry Kissinger og Bill Gates hva de skal fortelle folket og hvilke planer de skal støtte.
  Er det ennå folk som tror Faktisk.no f eks er Upolitisk og Upartisk?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.