Asbjørnsen og Moe inviterer til høringssvar-dugnad

Kvaløya, FB, JPG, 01.09.2019.jpg

Å skrive brev til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er i vinden som aldri før. NVE har jo selv bedt om tilbakemeldinger på sitt forslag til rammeplan for vindindustrien, og mer enn tusen individer har tatt dem på ordet. I tusen og en natt har vi sittet våkne med penner og pc-er. Vi har drømt om storspova, vi har fantasert om hubroen og vi har fortalt hverandre eventyr om smølalirypa, samtidens svar på Jostedalsrypa.

Lena Adams og jeg har blitt enige om å samle inn høringssvar til en egen utgivelse, en samling av høringsuttalelser fra det ganske land. NVE fortjener det. Politikerne våre fortjener det. Går vi i fotsporene til Asbjørnsen og Moe? Ikke umulig…Vindbaronene i Freyr, Zephyr og TrønderEnergi er utvilsomt ute på frekke eventyr. Selvsagt er det eventyrlig å håve inn gryn i form av “grønne sertifikater” betalt av vanlige borgere. Selvsagt er det magisk å slippe unna med massivt misbruk av grønn retorikk. “Jeg fant, jeg fant!” roper Espen Askeladd, men den turbinen han nå har funnet, vil han ikke få bruk for med det første, snarere tvert imot. “Tvi!” roper Espen, for brått går det opp for ham at han er lokket inn i en felle. Det norske folkeeventyret er nesten ute, og gode råd fra kommunikasjonsbyråer er dyre. Både Per, Pål, Espen og Kongen er tatt til fange av brødrene Grimm i et grusomt eventyr, drevet fremover av markedskrefter i vill galopp, velsignet av EU.

Send høringssvaret ditt som Word-fil enten til Lena Adams eller til meg. Vi vil samle alle de grimme eventyrene i ei og samme bok. Får vi den oversatt, kan dette kanskje bli den gaven Erna kan dele ut når statsledere fra andre land kommer på besøk? Hva kan være mer passende enn ei bok laga på dugnad, med rykende ferske eventyr fra norsk virkelighet anno 2019? Med høytlesning foran peisen i statsministerboligen blir det nok både koselig, hyggelig og deilig.

Har du fotografier vi kan bruke, kan du sende det også. Frist for å levere høringssvar til NVE er 1. oktober. Frist for å sende høringssvaret til meg er 1. november. Vi prøver å få samlingen klar i god tid før julehandelen. Vi vil trenge økonomisk støtte for å få trykket opp boka. Eventuelle salgsinntekter vil gå til vår felles kamp.

PS: Husk å sende som Word-fil

christina.fjeldavli@vtfk.no

lenakatadams@protonmail.com

 

5 thoughts on “Asbjørnsen og Moe inviterer til høringssvar-dugnad

 1. Anonymous September 30, 2019 / 10:02 am

  For all del – send først høringssvaret til NVE!!!!

  Like

  • christinafjeldavli October 3, 2019 / 12:04 am

   Ja, det er sant! Jeg håper alle fikk sendt høringssvarene sine til NVE. Viktig det! Vennlig hilsen Christina

   Like

 2. Anita Haukås Oppedal September 30, 2019 / 6:02 pm

  Hei. Det er en kjempegod ide å gi ut en samling høringsvar i bokform. Alle høringsvarene ligger tilgjengelig på regjeringen.no sin side for innspill til OED. Høringsvarene er offentlige, så jeg regner med at det må gå greit å bruke dem i en bok, men det må dere kanskje sjekke. Jeg vil tro at dere vil kunne få et bedre utvalg av å hente høringsvar der, i stedet for å satse på de få som eventuelt velger å sende til dere. Lykke til.

  Like

  • christinafjeldavli October 3, 2019 / 12:02 am

   Hei Anita! Tusen takk for flott innspill. Vi ber folk sende til oss for å være sikre på at de godkjenner bruken. Vi henvender oss også direkte til noen og ber om å få bruke høringssvaret deres. Inspirerende at du er så positiv til ideen. Vennlig hilsen Christina

   Like

 3. Åshild Kjølen September 30, 2019 / 11:16 pm

  Jeg nekter å godta at gigantselskaper i vindkraftindustrien raserer vår natur! Dette er direkte katastrofe for sårbare arter blant fugler og fauna. Insekter er allerede truet, vi er helt avhengige av disse for å ivareta et økosystem som gir oss mat i framtiden. Vi kan fint klare oss uten. Heller atomkraftverk(som i moderne forstand er tusen ganger renere og mer effektivt!!) Hvordan står det egentlig til med konsekvensanalysen? Er den totalt fraværende?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.