Kjære Kjell-Børge🦉

 

Du kan sikkert forestille deg hvor fucka jeg ble, da TrønderEnergi og Stadtwerke München invaderte Frøya nå i våres. Hvem liker å få myrene sine endevendt? Hvem kan holde ut synet av grunnfjell som blir sprengt i fillebiter? Det luktet skarpt av krutt, som i helvetes forgård, og luften var grå av betongstøv. Forsøk å forstå, Kjell-Børge! Det var brutalt å se barndommens grønne dal forvandlet til et grotesk landskap med gravemaskiner, på syre.

Reiret mitt ligger under grus nå, og slektningene mine er borte. Likevel kjemper jeg hver dag, som en profesjonell soldat. Vil du vite hvorfor, Bro? Vil du forsøke å forstå meg? Jeg slåss fordi det fortsatt er noen ville fugler igjen. Det er ikke mange av oss, men vi finnes. Akkurat nå er vi i stor fare, og vet du hvem som kan redde oss? Det er deg, det. Olje- og energiministeren har makt og myndighet til å endre politikken. Han ikke høre på den sleske broren til finansministeren, for det er energiministeren som sitter i cockpiten, det er han som er ladet med flest terrawatt. Akkurat nå er det du, K-B, som kan hindre rasering av Haramsøy, og som kan stanse Havsul-prosjektet. Husk dette når du besøker Haram 3. desember. You’re the man!

Ser du hvordan lundefuglen bøyer hodet sitt, kompis? Nordens papegøye er av det høflige slaget, ikke som meg, den pubertale hubroen som sier “FUCK OFF!” til klimafryktprofitører, ugla som har fått ZERO-lederen på nakken. Hør på lunden likevel. Det er jo uansett avslørt at Norges vassdrags- og energidirektorat ikke har tatt hensyn til Naturmangfoldsloven, og at norske interesser heller ikke er ivaretatt. Ja, for du vet jo like godt som meg, at Erna ikke bryr seg om Norge. Faktisk tror jeg du bryr deg mer enn henne. Ja, og så er han ikke så verst, han Kjetil Lund, heller, NVE-direktøren. Disse fuckings vindkraftkonsesjonene ble jo gitt lenge før han fikk jobben, og mye er endret siden den tid. Innsikten vår, ikke minst. La oss ta hensyn til det, Bro! YOLO!

Ærbødigst

Bubo Bubo, statshubro (uten Acer-medlemskap)

 

PS

Jeg har krydret språket litt, for å få fram poengene mine. Regner med at du tåler det, du er jo tross alt nordlending. Trøndere og nordlendinger må holde sammen. Aldri glem det!

Viktig å merke seg at TrønderEnergi ikke har noe som helst med trønderske verdier å gjøre. Nå har de også byttet navn til TENSIO (=tensjonshodepine) fordi de var for utrønderske til å kunne holde på det første navnet.

Ordforklaringer

YOLO: You Only Live Once

Bro: Brother/ venn

Fucka: I denne sammenhengen betyr det “rasende” eller “forbannet”. Det kan også bety at man blir dårlig behandlet.

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.