Motvind SørVest besøker NVE

received_499185960671135
Vindkraftmotstandere demonstrerte foran Norges vassdrags- og energidirektorat 15. november, samtidig som to representanter for Motvind SørVest hadde et møte med Kjetil Lund. Foto: Privat

Kjetil Lund får besøk fra Sandnes

Som hele friidretts-Norge for lengst har fått lære seg, kan man ikke kimse av det som kommer fra Sandnes. Fredag 15. november fikk Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) erfare at det samme gjelder innen kraftpolitikk. Når duoen Rune Haaland (nå generalsekretær for Motvind) og Jan Helge Vassbø kommer på besøk, gjør det et visst inntrykk, det er ikke til å komme bort ifra. Motvind SørVests målrettede representanter ble invitert til hovedstaden etter at aksjonister stengte inngangen til Vardafjell, i protest mot planlagt vindkraftutbygging.

Som i flere andre vindkraftprosjekter, ser man at det blir gitt konsesjon til én ting, men at det så legges opp til noe helt annet. Kommunepolitikerne har altså sagt ja til noe annet enn det de får. Det er videre svært problematisk at befolkningen ikke har vært ordentlig opplyst om hvor naturødeleggende og forstyrrende vindindustrianleggene faktisk er. Konsekvensutredningene har vært altfor mangelfulle. Sandnes kommune har sendt inn en klage, og man forventer at bygging ikke igangsettes før klagen er ferdig behandlet. Dette burde være en selvfølge, men i vindkraftsaker ser man gang på gang at normale regler ikke gjelder. Både Naturmangfoldsloven og demokratiske spilleregler brytes.

received_800575347068239.jpeg
Vassbø og Haaland stående til venstre, i profil. Lund helt til høyre. Foto: Privat

Etter møtet med Vassbø og Haaland, kom Kjetil Lund ut for å hilse på fremmøtte motvindsfolk. Dessverre hadde jeg ikke selv anledning til å være til stede, men jeg har latt meg fortelle (av flere) at NVE-lederen gjør et sympatisk inntrykk. Vi må huske på at de konsesjonene som vi slåss mot, ble gitt lenge før Lund kom til NVE. Det er viktig at vi nå støtter han i det nødvendige arbeidet med å snu hele skuta.

received_3276192179122026.jpeg
En tankefull og alvorlig Kjetil Lund, etter møtet med representantene for Motvind SørVest. Foto: Privat

Sakset fra Sandnesposten

received_1157899077933397

received_2519685784929176.jpeg

received_876049132791096

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.