Kattugle-skrik: Fare! Fare!

IMG_20191207_111250.jpg
“Fred. Olsen FUCK OFF”. Super-Bubo trår til når Kattugla kaller. Tegning: Christina Fjeldavli

Tekst: Helga Gilberg

Bubo Bubo, kjære venn!

Jeg er så rasende at jeg skjelver og rister. Fjøra fyker. Jeg klarer knapt å klore meg fast på furugreina. Jeg hukrer, uler og skriker natt og dag. Fare! Fare! For nå kommer de hit. Vi kan også bli beleiret av fremmede makter. Ikke de som ødela Frøya for deg. Men noen som er like farlige.

Jeg har vært på kråketing. Sammen med kråkene, noen skjærer og et ravnepar. Det er slett ikke vanlig at vi møtes. Men dette er også kloke fugler, – og gode på etterretning. Skjærene snapper opp så mangt der de tripper og vipper med stjerten like innpå menneskene. Kråkene har oversikt over større områder. Mens ravnene er de mest vidtflyvende. Og hva de visste og hadde hørt! Ilfjellet – som jeg ser herfra. De vakre, hvite toppene reiser seg mot vinterhimmelen. Der vil de ha vindturbiner! Kanskje også i Ramsfjella, like ved reviret mitt. En riking fra Oslo, Fred. Olsen, vil voldta våre fjell! Fordi det blåser der.

Ravnene forteller at han også herjer i Agder, Rogaland og Nord-Norge. Der han får lov, legger han naturen øde. Der han ikke får lov, turer han fram likevel. For han har NVE, Freiberg og Erna på sin side. Både de og andre som hevder at dette er «det grønne skiftet». Men det blir vel ikke mye grønt igjen der du og familien din på Frøya hadde reirplass. Bare sprengte berg, steinfyllinger, brede veger og digre, flate grusplasser hvor monstermassene skal stå. Skog, kratt, lyng, blomster, mose, myrer, berg – alt blir ødelagt for alltid. Nå kan vi også få det slik. Alle vi fugler her vil også risikere å bli maltraktert og drept av de forferdelige, digre vingene som snurrer og snurrer. Andre dyr skremmes bort av lyden, fikk jeg høre. Tenk den stakkars reinen som finner mat om vinteren bare der på Ilfjellet! Uh-hu-hu! Fare! Fare!

Nå har denne Fred. Olsen sendt sine menn hit. De lusker og lurer og prøver å få med seg de som eier jord i fjellene. Og homo sapiens er jo så lettpåvirkelig når de blir tilbudt mange penger. Nei, Bubo Bubo, dette er grusomme tider! Jeg er både sint og redd. Nå er gode råd dyre!

Hilsen

Kattugla på Rennebuskogen

Screenshot_20191207_184707.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.