Nyttårstale fra Gnore-ministeren

IMG_20191230_001406.jpg
Gnore-ministeren ser lyst på 2020.

Kjære Gnore-borgere! 

Som lydrike må vi følge lover og regler vi selv ikke har vedtatt. Makten er rett og slett delegert bort, gjennom EØS-avtalen, og mer tid er frigjort til å spille Angry Birds. Fuglene har jo også all mulig grunn til å være angry. I høst slo jeg alarm i VG, da jeg oppdaget en havsule kvalt av plast. Slik kan vi ikke ha det. Regjeringen vil sørge for at samtlige sjøfugler snarest utryddes gjennom massiv satsing på havvind. Riktignok påstår Sylvi at vindmøller er noe svineri, men som alle vet er det helt umulig å trekke konsesjoner tilbake. Angela sier NEIN. Både Haram, Havsul 1 og Andmyran står på trappene i 2020. I tillegg fyller vi på med gruveslam, og setter dermed et endelig punktum for livet i Repparfjorden.

2019 ble året dere endelig forstod det, at Gnore er til salgs på det åpne markedet. Bit for bit bygger vi ned naturen, og dere betaler for det, gjennom de grønne sertifikatene. Premien er ødelagt natur, grønnvasket samvittighet og smekkfulle kontoer på Cayman Islands, for noen få klimabrølende investorer. Hundre vindkraftkonsesjoner rakk vi å dele ut, før det ble bråk. Hadde det ikke vært for den idiotiske rammeplanen som ble lagt fram 1. april, kunne vi delt ut enda mer, i det stille. La det bare være helt klart: Høyre ba aldri om noen plan. Det var ikke vår idé at dere skulle få se et Gnore-kart omgjort til skyteskive. Mange mistet livsløgnen sin i 2019, og slik skal vi ikke ha det. Ingen liker å se tegninger av en planlagt voldtekt.

Men det er ikke bare naturen som blir voldtatt. Også vi kvinner må finne oss i overgrep av varierende alvorlighetsgrad. 15. desember i år fikk jeg slippe til i VG med lovprisning av MeToo-bevegelsen. Dette var helt nødvendig, for bare tre dager etterpå, 18. desember, utnevnte jeg Terje Søviknes som folkehelseminister. Søviknes fikk mye pressedekning da han i 2001 hadde sex med en sekstenåring, på landsmøtet til Fremskrittspartiets ungdom, med påfølgende voldtektsanklage. Med min sedvanlige fingerspitzgefühl gir jeg ham derfor ansvaret for den nasjonale tiltaksplanen mot voldtekt. Det er få menn å velge mellom, så hvorfor ikke velge den som er mest kjent for å ha utnyttet ei ung jente seksuelt?

Da Terjes kåtskap, utroskap og maktmisbruk ble avslørt for atten år siden, måtte han tappert stå alene i stormen, med bare en forsmådd ektefelle som krykke. I 2019 har vi blåblå klamret oss til hverandre, med Armani-bukser og Chanel-skjørt langt nede på anklene. Det viser seg nemlig at ingen av oss har rukket å sette seg inn i EØS-regelverket. Dere vanlige folk skulle visst hvor mye vi har å stri med, med bompengeopprør, søndagsåpne butikker og det hele. Ikke er det så lett å få lest noe heller, bak sotede bilvinduer. «Skammer vi oss?» er det noen frekkaser som spør. Nei, vi gjør faktisk ikke det. Hvem kunne gjettet at syke folk skal få dra på utenlandsferie? Det er jo helt sykt!

Som Gnore-minister er jeg stolt over å se hvor lett det er å få solgt unna de naturressursene som en gang ble regnet som vår felles arv. Frykten for kommuniststempelet gjør at de frie markedskreftene får råde, noe jeg personlig applauderer. Når vi nå skal i gang med ekspansiv eksport av vannkraft og drikkevann, vil vi også i fortsettelsen koordinere det med ekstreme utspill fra ytterfløyene. Som enhver dyktig tryllekunstner vet, må man distrahere publikum for å få fritt spillerom. Med både Terje, Kjell Ingolf og Sylvi på laget, burde sjansene mine være gode også i 2020.

Godt nyttår!

 

Advertisement

2 thoughts on “Nyttårstale fra Gnore-ministeren

 1. Marianne Haugen December 30, 2019 / 12:05 am

  Angret Birds er d jammen flere av in the Real World,
  enn i Ernas digitale verden😈 og Erna er jammen spydspissen i den styrende gjengen godt omsluttet av Siv, Trine og Kjell Ingolf og med forsterket lag av Sylvi og Terje Søviknes.. – et Dream Team dette Erna, eller..
  Christina💘
  Herlig satire igjen om dette❣😊

  Like

  • christinafjeldavli December 30, 2019 / 11:53 am

   Tusen takk, Marianne! Ja, det er litt av en gjeng som sitter i regjering nå…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.