Feil fløy. Feil farge.

hdrplhttps://www.dagsavisen.no/debatt/kommentar/motvind-fra-alle-kanter-1.1664333

Hun husker ikke nå hvorfor det ble nettopp turbiner og muslimer. Kunne det kanskje like gjerne vært turbiner og tulipaner, eller turbiner og turnips? Både redaktøren og annonsøren nikket megetsigende mot henne, og så kom bare ordene flommende, som de pleier, for det er jo gaven hennes dette, at hun har ordet i sin makt.

Turbiner og muslimer. Begge fremmede i landskapet. Begge hatobjekter for høyreekstreme. Så har vi altså kommet dit, at miljøengasjement næres av fremmedfrykt. Den politiske analysen skrev seg nesten selv, kraftig inspirert av en dystopisk film hun hadde sett kvelden før: “The age of stupid”. Den stupide vindkraftmotstanden. Det stupide muslimhatet. Alt falt på plass. Likevel var det noe som skurret. Langt inne i den mentale tåka var det noe som protesterte. Hun lukket øynene, trakk pusten dypt og telte langsomt til Zero.

Blikket hans da de tilfeldig passerte hverandre på Karl Johan. Hun, den talentfulle politiske kommentatoren. Han, den lovende partilederen. Dirringen i luften. De hete kinnene. De fyldige leppene. Var det i dag det skulle skje, på selveste Valentinsdagen? Skulle de endelig? Men, nei. Tåken lettet, og den nye innsikten sved henne brutalt i øynene. “Dæven, han er jo motstander av landbasert vindkraft, han”, fôr det i henne. Pulsen galopperte, og hun kom til å bite seg hardt i underleppen, i ren forbitrelse. Feil fløy. Feil farge.

Hun kjenner suget i magen i dét blikket hans viker fra henne. Skammen over å vite at det er hun som har spolert kjærlighetssjansen. Det at hun har stemplet ham som høyreradikal, han, som er langt ute på venstre fløy. Hvordan kunne hun? Det brenner i halsen og gråten presser på. Feil fløy. Feil farge. Drømmen om å rulle rundt i glatte lakener med Stortingets vakreste mann. Bare å glemme det nå. Lederen for den selvutnevnte miljøstiftelsen står uansett klar. Det finnes ingen planet B, men det finnes opplagt en plan B for kåte skribenter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.