Overgrep mot et vakkert landskap

IMG_20200301_105120_554

“Det hører ikke hjemme her. […] Det er overgrep mot et vakkert landskap og kulturvernområde”, sa Jens Ulltveit-Moe til NRK 17. oktober 2018, da Kjell Inge Røkke ville bygge en 200 meter høy skyskraper ved inngangen til Fornebu, i Ulltveit-Moes eget nabolag. Nina Jensen, som var innleid av Røkke for å lede prosjektet, bedyret at målet med skyskraperen var å invitere “globale kunnskapsmiljøer til å redde liv i havet”, uten at Ulltveit-Moe skiftet syn på saken av den grunn. “Jeg er sjokkert over disse planene. Jeg finner ikke ord”, kunne han røpe til NRKs journalist.

Klimaforkjemper Jens Ulltveit-Moe, som har tjent seg rik i oljebransjen, sikret seg for noen år siden rettighetene til å drive kaffekjeden Starbucks i Skandinavia, gjennom datterselskapet Umeo Restaurant Group. Lite er mer klimavennlig enn å frakte klimabønner på tvers av kloden, for så å spre engangskopper over hele klimahovedstaden Oslo. Som et unikt bidrag til Klimakur 2030, sørger Ulltveit-Moe også for å sikre befolkningens fastfood-inntak, gjennom klimatiltaket Burger King.

Selv om Jens Ulltveit-Moe forsvarer det unike Fornebu-landskapet med nebb og klør, betyr ikke det at landskap andre steder i landet er viktige nok til å skånes. 6. oktober 2019 måtte han derfor ta “et generaloppgjør med naturvernere som prioriterer utsikten fremfor kloden”. Særlig vindkraftmotstandere er sneversynte og egoistiske. Skit i verden, leve Norge. Det er det de står for”, i klimainvestorens øyne. I klimakrisetider må naturen selvfølgelig ofres, men så står det altså et sammensurium av klimafornektere, innvandringsmotstandere og anti-globalister i veien. Takk og lov at vi har en statsminister som spiller på lag med landets aller rikeste menn. 

IMG_20200304_192518_879

Kilder

https://www.nrk.no/norge/ulltveit-moe-om-rokkes-skyskraper_-_-et-overgrep-mot-landskapet-1.14242510

https://www.dn.no/energi/jens-ulltveit-moe/vindkraft/rec-silicon/jens-ulltveit-moe-tar-oppgjor-med-naturvernere-skit-i-verden-leve-norge-det-er-det-de-star-for/2-1-683776

https://www.tv2.no/a/11246756/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.