“Verden må ikke stoppe opp”

qrf
Corona-saken gir et interessant innblikk i en  virkelighetsoppfatning (doxa) som virker å være kompromissløst globalistisk. Illustrasjon: Christina Fjeldavli

«Verden må ikke stoppe opp […]alle som tror vi kan stenge grensene og lukke oss inne, tar grundig feil», var Solbergs budskap da hun snakket om Corona-viruset på Høyres landsmøte 1. mars i år. Grensene har hun fortsatt ikke stengt, men skolebarn må heretter lukke seg inne. En hardt presset Erna Solberg har i dag, 12. mars, valgt å stenge en rekke samfunnsinstitusjoner for å bremse spredningen av det viruset som nå er på alles lepper. Dette gjør hun etter å ha mottatt krass kritikk fra flere hold, for en fraværende og passiv holdning. «Erna Solberg viser mangel på lederskap, men Solberg-regjeringen har vist total mangel på handlekraft. Jeg tror hun er ferdig som statsminister innen seks måneder», sa investor Øystein Stray Spetalen til Finansavisen 9. mars. Lege Gunnar Hasle etterlyste 11. mars «drastiske grep for at Norge skal unngå katastrofe», og overlege Mads Gilbert fastslo at «smitten av coronavirus er ute av kontroll» (Dagbladet, 11.03.20).

«Vi kan ikke mure oss inne for å ikke bli truffet av denne typen epidemier og pandemier. Det klarte vi ikke engang da det var lite verdenshandel. Det kom fortsatt et skip til Bergen i 1349, som alle husker. Det var svartedauden», påpekte Erna Solberg i et intervju med NRK 14. februar i år. Til tross for at nettet allerede flommet over av bilder av desperate Corona-utsatte i verneutstyr, var det viktigst for Solberg å forsvare den frie flyten av varer, tjenester, personer og kapital, også kjent som EUs fire friheter. Etter at smitten kom til landet, har vi fått følge den minutt for minutt gjennom avisene. Vi har vært vitne til tidenes brannslukningsoperasjon, hvor myndighetene hele tiden har vært minst to skritt bak Corona. Som forventet er brannen nå ute av kontroll, og en motvillig statsleder har endelig kommet på banen.

Da Erna Solberg holdt sin nyttårstale 1. januar 2020, nevnte hun FNs bærekraftsmål hele elleve ganger. Nesten hele talen handlet om disse målene. I talen demonstrerte Solberg med all mulig tydelighet at hun først og fremst jobber for FN. Det er på den internasjonale arenaen hun ønsker å skinne. Samtidig skal hun inneha landets viktigste stilling, nemlig statsministerrollen. Har man to toppstillinger samtidig, er det klart at tiden kan bli knapp. Solberg har valgt å prioritere internasjonalt arbeid, noe som kan være prisverdig i seg selv. Det problematiske er at hun mangler engasjement for viktige nasjonale oppgaver, noe vi merker godt også i vindkraftsaken. Forhåpentligvis vil vi ved neste valg få en statsminister med en klarere rolleforståelse. Corona-saken gir et interessant innblikk i en  virkelighetsoppfatning (doxa) som virker å være kompromissløst globalistisk, en virkelighetsoppfatning som har spredd seg, nesten som et virus, i de norske regjeringslokalene.

Kilder

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/K37525/erna-solberg-om-coronaviruset-verden-maa-ikke-stoppe-opp

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/statsministerens-nyttarstale-2020/id2684109/

https://www.dagbladet.no/nyheter/legenes-varsko—ga-i-lockdown/72233951

https://www.nrk.no/urix/smitte-eksperter-kritiserer-de-norske-korona-tiltakene_-for-lite-og-for-sent-1.14933936

Anbefalt lesning

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/OpAevb/mirakelet-i-soer-korea-hvordan-klarte-de-aa-bremse-virusspredningen-saa-raskt-biljana-stangeland

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.