Tinas påskeegg

Screenshot_20200410_010602
Skjermdump fra Twitter, 8. april 2020

Olje- og energiminister Tina Bru legger ikke skjul på at hun elsker egg. “Snart påske! Da må man ha påskeegg. Mitt er kjempestort. Lurer du på hva som er oppi? Følg med! Gode nyheter kommer”, skriver hun på Twitter 8. april 2020, og vi som følger henne kjenner hvordan pulsen stiger. Ingen vet hvor Olje- og energidepartementets påskehare hopper.

Da Tina Bru i 2016 skulle uttrykke sin begeistring for Fosen Vind, valgte hun å beskrive vindkraftanlegget som “et fantastisk kinderegg”. 1) Det dreper fugler. 2) Naturen ødelegges. 3) Reindriften saboteres. Mer fantastisk blir det ikke. Norske strømkunder er heldige som får lov til å finansiere et slikt wind wind-prosjekt.

8. april 2020 sitter Bru med et lurt smil og et gigantisk påskeegg foran seg på bordet. Hva er det i egget? Salte sild, sure tær eller ødelagte fiskebanker? Før svaret åpenbarer seg, skal vi få lov til å gjette, for det har man rett til i et koronakrati. Retten til å gjette i kommentarfelt er nedfelt i Koronaloven.

Screenshot_20200410_011134
Skjermdump fra Twitter, 8. april 2020

“Du dropper videre utbygging av landbasert vindindustri”, foreslår La Naturen Leve, ganske så offensivt. Motvind SørVest klarer som vanlig ikke å begrense seg, og ber om vern av “Haramsfjellet, Buheii, Guleslettene, Sjonfjellet, hubro, villrein, kongeørn, alle myrer og alle fugletrekk langs kysten”. Intet mindre. Cristina K vil stanse vindkraftprosjektene Havsul 1 og Davvi, og vil ha vern av Ytre Vikna og Stadlandet. Norsk Ornitologisk Forening foreslår rett og slett energieffektivisering, som forhåpentligvis kan sette en stopper for hele utbyggingsgalskapen.

Screenshot_20200410_010503
Skjermdump fra Twitter, 8. april 2020
Screenshot_20200410_010520
Skjermdump fra Twitter, 8. april 2020

Det er uvisst om Tina Bru leser hva folk på Twitter faktisk ber om. Faktum er at den eggeglade ministeren leverer noe helt annet, nemlig en godkjenning av Hywind Tampen, “verdens største flytende havvindpark”. Ligger det en selvstendig utarbeidet konsekvensutredning i egget også? Hva kommer til å skje med de fjærkledde skapningene som virkelig kan legge egg? Skal Tinas påskerebus ende med knuste kranier, bloddryppende dun og avkappede vinger? Hvordan vil livet i havet bli påvirket av de planlagte installasjonene? Fåglarna vet.

Screenshot_20200410_012052
Skjermdump fra Twitter, 8. april 2020. Påskeharen har nettopp avslørt hva vi skal ødelegge tennene våre med i år.

Det beste vi kan gjøre er nok å følge med på Twitter, for det er her Olje- og energidepartementets egen påskehare informerer om innholdet i eggene sine.

Artikler om Tina Brus kinderegg

Wind surprise

Til Tina fra Corona og Christina

Stjerner i sikte

Kan vi lære noe av Maria Andrea Brinzola i koronaens tid?

 

 

 

Advertisement

2 thoughts on “Tinas påskeegg

 1. Berit Kvåle April 10, 2020 / 9:47 am

  Vi treng heilt ny Energi kraft politikk. Det gir arbeidsplasser. Vannkraft har Effektivisering av allerede eksisterande vannkraftanlegg, som har svært mykje lågare fotavtrykk i nstur og klima, er veien å gå.
  Då forsvinn alt behov for klima- og miljøfientlig Vindkraft på land og til havs, fiskebanker, skjærgård.
  Og kutt ut dei særeigne økonomiske fordelene Vindkraft har fått, dette har ført til katastofale utbyggingsr av Vindkraft anlegg vi ikkje treng.

  Like

  • christinafjeldavli April 10, 2020 / 11:06 am

   Helt enig med deg, Berit! Tusen takk for engasjementet ditt:-) Koronafri klem fra Christina

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.