“Vindkraft/ Et annonsebilag fra Norwea”

En reklamebrosjyre fra Norwea dumpet ned i Tønsberg-postkasser denne uka. Bilaget vil bli distribuert sammen med Dagens Næringsliv i april 2020, står det inne i bladet, men folk opplever også å få det sammen med Aftenposten.

Norweas brosjyre inneholder hovedsakelig reklame, fra bransjeorganisasjonens juridiske og økonomiske samarbeidspartnere, men her er også flere artikler forfattet av organisasjonen selv. Disse bør vi gå nøye etter i sømmene. Allerede etter én gjennomlesning har jeg oppdaget en god del som ikke stemmer.

Brosjyren bærer preg av at Norwea har behov for å forsvare sin egen virksomhet. Det er tydelig at vindkraftbransjen har merket motstanden fra naturvernere over hele landet.

Jeg planlegger å foreta en retorisk analyse av Norweas brosjyre og blir veldig glad for hjelp. Gi gjerne beskjed hvis du legger merke til feil eller mangler i brosjyren, så kan jeg ta det med inn i analysearbeidet.

NB! Jeg ønsker kun å bruke argumenter som kan understøttes av solide kilder. I motsetning til visse andre, trenger vi ikke å fare med løgn for å få bygd opp en solid argumentasjon.

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.