Erna Solberg; sjå til å få stoppa denne galskapen- NÅ!

FB_IMG_1588747368907

Rapport fra Buheii 5. mai 2020

Tekst og foto: Ådne Njå

Vi er på befaring i vakre Buheii øverst i Kvinesdal, ein naturjuvel som byr på opplevingar av dei sjeldne. Buheii er heimstad for rev og mår, rådyr og elg – kongeørn, tårnfalk og hubro. Her har vindkraftsentreprenøren Risa nå starta arbeidet med å laga veg inn til det som skal bli Buheii Vindkraftverk, eit anlegg som etter planen skal ha om lag 20 vindturbinar. Naboen, Tonstad Vindkraftanlegg, er synleg i landskapet med sine 200 meters høge turbiner. I Buheii er det planlagt om lag halvparten.

FB_IMG_1588747363749

Risa gjer sitt arbeid fordi dei får lov – lov av Staten, ved olje- og energiminister Tina Bru, til å øydeleggja landet, fordi ein spirrevipp i NVE eingong med eine handa sa ja til ein søknad frå Nordisk Vindkraft til å byggja noko som landet vårt ikkje treng, og som han med andre handa tok imot tillatelsen til, men då som representant for utbyggjar!

FB_IMG_1588747349975Nå er det australske «Green Investment Group», (green my ass), som visstnok eig anlegget. Her skal Risa omgjera skog, myrar og fjell til eit dystopisk dødt område som skal produsera såkalla klimavennlig grøn energi, mens alt anna med anlegg, bygging og drift er så fjernt frå klimavennlig som det går an å koma!

Er det dette DU vil ? Ikkje det nei, meld deg inn i Motvind Norge og støtt motstandskampen!

Me vil ikkje ha det – me er rasande på at dette får lov til å skje og kjempar imot med dei midler me kan

FB_IMG_1588747308098Erna Solberg; sjå til å få stoppa denne galskapen – NÅ!

Advertisement

4 thoughts on “Erna Solberg; sjå til å få stoppa denne galskapen- NÅ!

 1. Sverre Mannes May 6, 2020 / 7:08 pm

  Solberg må vekk!!! Dette er inkl i planen forFN agenda 21 30 VÅKN OPP!!!!!!

  Like

 2. Geir Atle May 6, 2020 / 9:51 pm

  Dette er helt vannvittig! Ødelegge et så vakkert område og gjøre det om til en industripark! Vindturbiner er i tillegg en lite effektiv måte å produsere strøm på.Vi har vannkraft! Hvis vi trenger så mye strøm, hvorfor oppgrader vi ikke heller disse anleggene som gir en mye høyere effektivitet og til minimal naturpåvirkning? Hvorfor skal Norsk natur ofres for at noen få skal bli rike? Denne energipolitikken er derfor helt døfødt! Det er totalt selvmotsigelig å ødelegge natur og samtidig “være grønne”. Vi får aldri naturen tilbake! Det er bare penger som rår. Over det ganske land blir nå folk, dyr og natur overkjørt! Snakk om demokrati, den tid er forbi! Etter hvert vil sannheten komme frem. Et folkeopprør vokser stadig. Til slutt vil dette bli så stort at folk flest vil bli opplyst om denne råttenskapen! Denne regjeringen vil bli husket for de som raserte naturen i vårt vakre fedreland. Skam dere! Vi har fått nok! Stopp ødeleggelsene nå!

  Like

 3. sigmund usland May 16, 2020 / 9:19 pm

  VELGERNE HAR VALGT DEM. JA MEN INGEN KUNNE TRO DEM VILLE MISTE FORSTANDEN

  Like

  • christinafjeldavli May 25, 2020 / 7:16 am

   Hei Sigmund! Ja, vi er nok mange som ikke har forstått hva vi har stemt på. Jeg stemte selv Venstre ved forrige stortingsvalg, i den tro at de ville prioritere naturvern. Så feil kan man ta! Skammer meg over at jeg lot meg narre. Vennlig hilsen Christina

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.