Bubo Bubo på Faure-fest

Foto: Marit Brevik

Bubo Bubo var i sitt ess natt til søndag. Han fikk nemlig lov til å være med på Faure-fest mot vindturbiner, i Marit Breviks regi. Festen gikk av stabelen inne i redskapshuset til Torkel Svela, bonde på Fuglestad og nabo til Faurefjell i Bjerkreim (Rogaland). Musikerne Tønes, Innavl, Rune Eilertsen og Karin Hodne spilte konsert for de fremmøtte. Kunnskapsrike Eivind Salen, som er styreleder for Motvind Norge, og som har brukt hele sommerferien sin på å besøke steder som trues av vindkraft over hele landet, holdt appell.

Bubo Bubo, som fikk livet snudd på hodet da TrønderEnergi og Stadtwerke München okkuperte Frøya våren 2019, hadde orkesterplass foran scenen, og fikk med seg hver eneste tone og hvert eneste ord. Helt rått, var det, synes den radikaliserte rovfuglen, som forlengst har gått fra rødlista til PST-lista. Riktignok står det “Fuck off” på plakaten han bærer med seg, men den meldingen er ikke myntet på alle og enhver. Dere som skal fucke off, dere vet hvem dere er.

Film: Marit Brevik

Ti satiriske tegninger er på reise langs kysten nå, og det er mulig å bestille motivene trykket på papir, i et begrenset opplag. Bubo Bubo figurerer på fem av bildene. I tillegg kan man se en keiserinne uten klær, en Zero-bukk som vokter en havresekk, en grunnlovsparagraf som blir dynket med hydraulikkolje, en svevende justisminister og en rein som blir tvangsmedisinert. For å nevne noe. Bildene i utstillingslokalet er trykket på aluminiumsplater på 70 x 100 meter. De kan også, som nevnt, bestilles som trykk på papir. Oversikt over tilgjengelige bilder, og priser, finner du her:

Film: Marit Brevik
Foto: Marit Brevik

Bjerkreim er en av de kommunene som er hardest rammet av den svindelen som vindindustrien har vist seg å være. Nå er det nok. Ligg unna reirplassene, sier Bubo Bubo. Fuck off & fuck you!!

Advertisement

2 thoughts on “Bubo Bubo på Faure-fest

 1. Maiken Karlsen Asbjørnsen August 23, 2020 / 12:51 pm

  Hei jeg vil gjerne bestille nothing left, om de ikke er utsolgt.
  Vennlig hilsen en fucked off
  Maiken

  Like

  • christinafjeldavli August 23, 2020 / 7:24 pm

   Hei Maiken! Så hyggelig! Jeg sier fra til Motvind Norge at de skal holde av “Nothing left” til deg. Tusen hjertelig takk også for inspirerende melding tidligere i dag. Vennlig hilsen Christina

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.