NRK utpeker naturvernere til folkefiender

Er det lerkefuglen, hubroen og hjorten, eller er det olje- og energiministeren som er det virkelige offeret når det bygges ut vindkraft på Haramsfjellet, NRK?

NRKs skjeve og mangelfulle dekning av vindkraftsaken kommer nå til uttrykk gjennom Snapchat, hvor olje- og energiministeren fremstilles som et offer for en “antivindmøllekonspirasjonsteori”. Tina Bru har nemlig valgt å publisere et bilde av seg selv på Twitter med en rød skyggelue med påskriften “Make America great again”. Bruken av det røde hodeplagget skal ha vært ironisk, noe ikke alle har oppfattet. Enkelte naturvernere skal ha trodd at Bru faktisk er en Trump-supporter. I Norge er det ikke populært å støtte noe av det USAs nåværende president gjør, og dermed er det fryktelig synd på olje- og energiministeren hvis noen assosierer henne opp mot Trump. Vindkraftmotstandere som ikke har oppfattet at bruken av den røde hatten var ironisk, er konspiratoriske og slemme.

“I Norge er det totalt flere som er positive enn negative til vindmøller på land”, skriver NRK. For å underslå den økende motstanden mot vindkraftutbygging, velger statskanalen å vise til en undersøkelse gjennomført i 2019, av Norsk medborgerpanel. Takket være NRKs skjeve og mangelfulle dekning av vindkraftsaken var flertallet i befolkningen totalt uvitende om vindindustriens ulemper på dette tidspunktet. Så kjekt da å kunne latterliggjøre landets naturvernere som en liten, forrykt minoritet.

Skjermdump fra NRKs Snapchat, 30. oktober 2020
Skjermdump fra NRKs Snapchat, 30. oktober 2020
Skjermdump fra NRKs Snapchat, 30. oktober 2020. Etter en skjevfremstilling av saken, passer det godt med en avstemning.
Skal du stemme nei til “vindmøller på land” i NRKs Snapchat-undersøkelse, må du samtidig presisere at du ikke vil true folk på livet. Mildt sagt en spesiell fremstilling av den gjengse naturverner.

Motvind SørVest og Motvind Oslo og Viken klaget på NRKs dekning av vindkraftsaken i mai 2020: https://christinafjeldavlino.home.blog/2020/05/28/klage-pa-skjev-og-mangelfull-dekning-av-vindkraftsaken/

Kringkastingsrådet valgte å ikke behandle vår klage, og vi har derfor tatt saken videre til Familie- og kulturkomiteen på Stortinget: https://christinafjeldavlino.home.blog/2020/10/05/klage-pa-kringkastingsradet/

NRKs styreleder har, som vi vet, tette bindinger til vindindustrien. Kringkastingsrådets leder er administrerende direktør i Maskinentreprenørenes forbund. Er det noen i Norge som, på kort sikt, tjener på vindkraftutbygging, så er det vel maskinentreprenører? Vi må heller ikke glemme at flertallet på Stortinget har vært pådrivere for vindkraftutbygging. Kan det tenkes at NRK kjenner på et ansvar der? Det er jo ikke spesielt trivelig for gjennomsnittsmennesker å bli opplyst om at stortingspolitikere har gjort grove feil. Tenk hvis ostepopen skulle sette seg fast i halsen!! Nei, vindkraftutbyggingen skal og må forsvares, og da passer det fint å løfte frem olje- og energiministeren som et offer, mens folk som bryr seg om hubro, lerkefugl og myr blir fremstilt som bøller. Statskanalen sørger for at doktor Stockmann anno 2020 blir utpekt som folkefiende, og naturverneren Ibsen snur seg i graven.

Lenke til NRKs Snapchat-story:https://story.snapchat.com/p/1fbc8992-89c9-4de7-a63c-d7112aa7fe55/560868642076672/560868642078721

Lenke til NRKs vindindustriavstemning: https://story.snapchat.com/p/1fbc8992-89c9-4de7-a63c-d7112aa7fe55/560868642076672/2412446223327232

Kontaktinformasjon til Kringkastingsrådet: https://info.nrk.no/kontakt/kringkastingsradet/kontakt/

Advertisement

3 thoughts on “NRK utpeker naturvernere til folkefiender

  1. Jan-Erik Andersen October 31, 2020 / 4:15 pm

    At NRK har et styre der hovedvekten består av folk med sterke band til vindkraftutbyggere, har vært kjent lenge og også påtalt både til NRK og kulturdepartementet, uten annen respons fra NRK enn en overdøvende taushet, og der kulturdepartementet skriver at selv om NRK systematisk bryter Stortingets styringsdokument for NRK, så har de sin redaksjonelle frihet til å gjøre det.

    Jo mer vi undersøker miljøet rundt NRK’s ledelse, vindkraftpådriverne og det politiske og administrative toppsjiktet i Norge, jo sterkere blir stanken av korrupsjon, kameraderi og vissheten om at sterke økonomiske krefter får fritt spillerom til å ødelegge norsk natur. Den vanvittige utbyttefesten som regjeringen Solberg har lagt til rette for, betales av de norske skattebetalerne i form av avgifter og enorme subsidier. Dette er ikke en statsleder verdig. Dette er organisert mafiavirksomhet.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.