Spøkelseshuset

Skulle du slumpe til å slentre forbi Spøkelseshuset, en sein oktoberkveld, så kom ikke med knep, krav om knask, eller pek. Skjell ingen ut for å være fitte eller forræder, for det må være lov. Krev ikke knask og prøv ikke med knep. Gå ikke over streken, ditt radikaliserte høyreekstreme krek.

Det er i Spøkelseshuset de bor, disse som kan knep. De gjør det i smug, i stasbyggene sine og i maktens korridorer, for noe lobbyregister trenger vi ikke, slik vi stoler på hverandre i dette landet, slik det siger frem.

Knark og knask har de skuflet i seg, nok for syv liv i Spøkelseshuset, for det er ingen som har magemål. Ingen sier noen gang at de er mette, eller at de har fått nok.

Når skjelettene i skapet viser seg, er det nesten ingen som legger merke til det, for se der kommer den trinne, lyshårede med dukketeateret sitt. Samlet står vi sammen og fokuserer på vår egen CRP. Når maskene festes med strikk bak ørene, er det uansett umulig å se lenger enn nesa rekker, for det dogger på brilleglassene, særlig i minusgrader.

Vi går i minus nå. Så mye knask har de tyllet i seg, i Spøkelseshuset, at det er ikke noe igjen av arvesølvet, bare en enslig edderkopp sitter igjen på kistebunnen. Hvite vidder så langt øyet kan se, kan du bare glemme, det finnes ikke jomfruer nå, ingen inngrepsfri natur. Overgrep er det nye inngrepet. Det er derfor vi kaller det knep.

Tenk for et knep, tenk for et pek, å vingeklippe den siste hubroen, å knerte den siste smølalirypa, å ødelegge de siste reinbeitene, etter først å ha solgt det inn som klimatiltak.

Om knarkene avsløres eller ikke, hvem bryr seg? Knepet var vellykket. Knasket er inkassert, gjennom de grønne subsidiene, gjennom nettleien, gjennom gunstige avskrivningsregler. Gud, for et knep, for et grusomt grep! Nå kan den unge damen med de runde, lyseblå øynene angre i beste sendetid, så blir hun kanskje valgt inn på nytt. Ja, for det er synd på henne som ble kalt stygge ting. Slik kan vi ikke ha det. Vi må behandle hverandre med respekt.

Kom ikke her og tro at du kan kreve knask eller true med pek. I Spøkelseshuset fant de opp knep. Det er du som er knasket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.