Et stort sprang for Pfizer

20. juli 1969 lander Neil Armstrong, som første homo sapiens-mann, på månen. En hel verden holder pusten i det den modige astronauten stiger ned i det golde landskapet. Et lite steg for en enkelt mann, men samtidig «a giant leap», et stort sprang, for menneskeheten, slik Armstrong selv beskriver det. Astronauten får æren av å stikke det amerikanske flagget dypt ned i den jomfruelige månesanden.

27. desember 2020 sitter en homo sapiens-mann med oppbrettet t-skjorte inne på et sykehjem på Oslos østkant. En sykepleier med munnbind stikker en sprøyte med Pfizers mye omtalte koronavaksine inn i mannens overarm. Statsminister Erna Solberg, og helse- og omsorgsminister Bent Høie, følger med på vaksineringen via en storskjerm som er rigget opp for anledningen. Et høyt antall avisredaksjoner sørger for at landets befolkning får med seg hver minste detalj. «En frigjøringsdag», proklamerer Solberg. «Lyset er på vei tilbake», konkluderer Høie, som bedyrer at vaksinering skal være frivillig. «Dette er den første av ca. 10 millioner vaksiner som skal settes i Norge», påpeker Erna Solberg.

Når 2,5 millioner doser av Pfizer-vaksinen og 3,3 millioner doser av Oxford/ AstraZeneca-vaksinen allerede er bestilt, regner man nok med høy grad av frivillighet. «FHI anslår at rundt 75 prosent vil takke ja til en vaksine, noe som gjør at vi i praksis kan ha dekket vaksinebehovet i Norge», skriver VG 20. desember. Leder for Legemiddelindustrien i Norge, Karita Bekkemellem «forventer konsekvenser om du ikke tar vaksinen» og får 28. desember hele VGs forside til å proklamere dette.

Hvis den mannen i månen som landet i Norge 12. mars, nå innbiller seg at korona er det eneste viruset på planeten Tellus, bør vi ikke klandre ham for det. Koronasaken har fått god dekning i landets aviser, for å si det mildt. Glem nazistenes nederlag 8. mai. Det er den første koronavaksineringsdagen som er vår nye frigjøringsdag. Glem Jesu oppstandelse. Det er koronavaksinen som skal få oss til å se lyset. Svein Andersen, beboer ved Ellingsrudhjemmet i Oslo, treffer virkelig spikeren på hodet når han med glimt i øyet sammenligner det første vaksinestikket med NASAs månelanding. En liten sprøytespiss og en liten dose med vaksine, men et stort sprang for legemiddelgiganten Pfizer.

Gratulerer til alle som sikret seg Pfizer-aksjer i god tid, og godt nyttår fra en fullvaksinert, ettervaksinert og svineinfluensavaksinert borger i Norge!

Tekst og tegning: Christina Fjeldavli. Digital redigering: Magdalena Fjeldavli

Kilder

https://www.aftenposten.no/norge/i/M36Ldo/67-aaring-fikk-foerste-stikk

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/foerste-vaksinedose-settes-i-oslo-27-desember.C07Ep4XY5

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/x3MgqQ/les-dagens-vg-her

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/svein-andersen-67-fikk-forste-vaksine-i-norge/id2826278/ (skjermdump)

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/86Ga01/fhi-antar-at-denne-vaksinen-har-kommet-lengst-kan-faa-doser-i-januar

https://www.vg.no/forbruker/helse/i/zggWJw/norges-pfizer-sjef-til-vg-jeg-fikk-frysninger-og-klump-i-halsen

https://e24.no/boers-og-finans/i/qAAGE0/pfizer-sjefen-solgte-aksjer-for-50-mill-etter-vaksinenyhet

2 thoughts on “Et stort sprang for Pfizer

  1. Anonymous December 31, 2020 / 5:55 pm

    Herlig satire. Du er så flink med ord at det er en fryd å lese!

    Like

  2. Maria K December 31, 2020 / 6:07 pm

    Herlig satire. Du er så flink med ord at det er en fryd å lese!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.