Hvordan er det vi behandler måkene?

Måker er intelligente og tilpasningsdyktige fugler som kan leve side om side med mennesker. Det at en måke oppsøker det urbane er derfor ikke noe nytt i seg selv. Når måker nå i økende grad tvinges til å oppsøke byene for å finne mat eller hekke, burde det få oss til å reflektere over hvordan vi behandler andre arter. Dessverre er det mange nordmenn som har lagt måkene for hat, og det skriver jeg om i neste utgave av Dyrenes stemme, medlemsbladet til Dyrebeskyttelsen. Tusen takk til Heidi Stokke, som lot meg velge tema selv. Jeg vil også gjerne takke Marina Kovrigina Malinche som jobber dag og natt for å hjelpe måker i Trondheim. Hvordan er det vi behandler måkene? Det tror jeg vi bør tenke mer over.

Fotoet viser måkeunger som ble mishandlet og drept på Tunga i Trondheim (ved Vikan bil) sommeren 2021. Foto: Terje Winther

Overfiske, bunntråling, utslipp, forsøpling og klimaendringer har gjort det vanskeligere for måkene å finne mat i fjorden. Dyreverner Marina Kovrigina Malinche mater sultne måker i Trondheim.

Etterlysning

Er du en veterinær, veterinærstudent, redaktør, journalist, politibetjent eller advokat som ønsker å hjelpe måker? Ta kontakt med Marina Kovrigina Malinche eller meg via Messenger.

Christina Fjeldavli, naturverner

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.